Nadzieja jest wtedy, gdy jest ciasto. Ciasto jest zawsze. - Dean Ray Koontz
Blog > Komentarze do wpisu

Mazurek migdałowy Neli

                         Lubimy mazurki. Te słodkie, pyszne ciasta, które piecze się na wielkanocny stół, ale nie tylko wtedy. Dzisiejszy wpis to wspólne pieczenie mazurków przez 7 WSPANIAŁYCH Babek: Alę, Anitkę, Annę-Marię, Asię, Basię, Monikę i mnie. Wybrałam przepis Anieli Rubinstein na mazurek migdałowy, którego podstawą jest ciasto z mielonych migdałów. Na wierzchu zaś wspaniała masa karmelowa z siekanymi migdałami. Mazurek jest słodki, nawet bardzo, ale bardzo dobry. Spód jest miękki, karmel twardy - całość bardzo fajnie chrupie.

Poniżej podaję przepis wraz z uwagami, przepisany z książki "Kuchnia Neli". Jestem bardzo ciekawa, jakie mazurki przygotowały moje kompanki od pieczenia:).

Dziękuję Wam :*

mazurek migdałowy Neli

mazurek migdałowy Neli

 

Składniki:

*450g migdałów blanszowanych

*3 krople (nie więcej) esencji migdałowej (użyłam likieru amaretto)

*450g cukru

*1/3 szklanki białek


Wykonanie:

Blachę o rozmiarach 27 na 20 cm wysmarować masłem i wysypać mąką. Można użyć tortownicy o średnicy 23 cm.

Piekarnik nagrzać do temperatury 150 stopni oC. Zemleć 2/3 migdałów (300g), a następnie utrzeć je z połową cukru (225g). Pozostałe migdały posiekać i odstawić, resztę cukru wsypać do rondla. Do masy z migdałów i cukru dodać białka i 3 krople esencji migdałowej. Mieszać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą w gęstą, gładką masę. Masę wyłożyć na uprzednio przygotowaną blachę. Zrobiłam to rękami. Wszystkie nierówności wyrównają się podczas pieczenia.

Masę migdałową piec w rozgrzanym piekarniku 35-40 minut, aż stwardnieje i nabierze złotobrązowego koloru. 

Polewę powinno się przygotować, zanim ciasto migdałowe ostygnie, gdyż po wyłożeniu jej na zimne ciasto twardnieje i pęka. 

Ciasto wyjąć z pieca i odstawić. Na średnim ogniu stopić pozostały cukier cały czas mieszając. Trzymać na ogniu tak długo, aż nabierze złotobrązowego koloru. Po zdjęciu karmelu z ognia natychmiast wrzucić do niego posiekane migdały. Masę karmelową szybko rozsmarować na ciepłym lub letnim (byle nie zimnym) cieście.

Gdy polewa wystygnie na tyle, by można ją było dotknąć, mazurek pokroić na kwadraty lub trójkąty.

Smacznego :)

mazurek migdałowy Neli

mazurek migdałowy Neli

poniedziałek, 19 marca 2012, majanaboxing
Print Friendly and PDF
Komentarze
2012/03/19 20:02:01
A ja właśnie postanowiłam nie piec w tym roku mazurka. Ale chyba zmienię ten zamiar:)
-
2012/03/19 20:04:08
Madzia, ten mam na liście do pieczenia i upiekę go:D
a wiesz on wygląda u ciebie jak taki mega chrupiący batonik , mniam
A fajne z Nas Babki zgadzam się*
a za pieczenie po prostu buźka***
-
2012/03/19 20:05:40
Jeszcze w życiu mazurka nie jadłam. Może w tym roku zrobię?
-
2012/03/19 20:05:44
Dobry mazurek do pochrupania :)
-
2012/03/19 20:07:25
Nie przepadam za mazurkami, ale ten z tymi orzechami wygląda bardzo apetycznie :-) i jak juz świątecznie sie zrobiło, pachnie Wielkanocą:-)
-
2012/03/19 20:07:54
No my Madziula mamy takiego samego mazurka :D Super się cieszę, bo jest on niesamowicie pyszny! Cudownie Ci się udał i cudownie się razem piekło:) Buziaki :**
-
2012/03/19 20:09:26
Majano! Ależ piękny! Był na mojej liście "do rozpatrzenia" - teraz już wiem, że awansuje na stół wielkanocny!
Uściski i dziękuję:)
-
2012/03/19 20:13:47
a też planuję jakiś mazurek upiec i zapewne przepisu będę szukać u Ciebie :)
-
2012/03/19 20:13:54
to jest dopiero pycha:) taki mazurek jest naprawde super!
-
2012/03/19 20:15:16
Jestem właśnie przy trzecim mazurku...
Twój migdałowy też pyszny Majano.
Migdały uwielbiam,bo nie uczulają mnie tak jak orzechy.
Amber
-
2012/03/19 20:15:59
migdałowe szaleństwo :) pyszne szaleństwo!
-
2012/03/19 20:21:00
To zaszalałyście na całego!!! Pysznie wygląda ten mazurek Majanko:)
-
2012/03/19 20:21:07
4/7 :)
Mam ochotę zjeść je wszystkie :D
-
2012/03/19 20:27:27
szkoda, że nie ma u mnie w rodzinie mazurkowej tradycji, bo takiego smakowitego mazurka, to ja bym chętnie zobaczyła na moim świątecznym stole :)
-
2012/03/19 20:28:55
Mazurka nigdy nie robiłam i nie jadłam Twoj jest cudny
-
2012/03/19 20:29:07
Cudowny! Nie uwierzysz Majanko, ale i ja mialam go piec w tym roku na swieta :) Co za zbieg okolicznosci :))

Usciski.
-
2012/03/19 20:30:11
faktycznie ten mój karmel ciemniejszy ,ale za to migdałowy spód jaśniejszy ;))
-
2012/03/19 20:31:34
Madzia, piękny! To widzę że Nela chyba w rankingu wygrywa :))) Ja go upiekę z orzechów, już bez modzenia, bo ten karmel mnie kusi jak nie wiem, jak patrze na Wasze zdjęcia to jeszcze bardziej :)))

Buziaki i dzięki raz jeszcze, mazurkowa Babko :)))
:*
-
2012/03/19 20:37:41
DObry wybór, Majanko :) mazurek bardzo smakowicie się zapowiada, ale ja jeszcze zerkam łapczywie na sernik z dołu...
-
2012/03/19 20:41:06
Majanko ja też bardzo, bardzo dziękuję za wspólne mazurkowanie - mega miłe doświadczenie zwłaszcza, że to mój pierwszy jaki upiekłam !
Wspaniałe smaki wybrałaś, uwielbiam to połączenie karmelu i orzechów. Dobrze piszesz - mega chrupie :D

:*
-
2012/03/19 20:41:47
Pysznie migdałowy!
-
2012/03/19 20:44:34
Majanko! :) Twoj mazurek jest wspanialy! :) musze koniecznie wyprobowac przepis!
-
2012/03/19 20:46:52
Och teraz gdy widze ten cudny mazurek (swietnei wygda, a ja z przepisu wogole sobei go nei potrafilam wyobrazic!), teraz gdy czytam, iz wilgotny i z karmelem, to wiem ze nalezy, ze wrecz "musze, bo sie udusze" :DD
Madziu, ciesze sie ze udalo sie nam mazurkowanie, ciesze sie i dziekuje :))
-
2012/03/19 20:53:46
Po kawalku od kazdego i moge isc spac:)
-
2012/03/19 21:06:17
No i proszę, mazur potańcował w Twojej kuchni. Smakowity gość ;] Pozdrawiam
-
2012/03/19 21:13:10
Mam taki zapas orzechów, że chyba muszę go wypróbować :)
-
2012/03/19 21:14:20
Majanko, wspaniały wypiek. I jak ja mam się zdecydować, który upiec :(
-
2012/03/19 21:15:09
zapisuję do wykonania :)
pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
-
2012/03/19 21:16:29
Majanko, zapachnialo swietami. Sliczny mazurek upieklas, a te migdaly- niebo..
-
2012/03/19 21:21:46
Jeszcze nigdy nie robilam Mazurka.....chyba pora sprobowac!!!! Wyglada smakowicie!!!!
-
2012/03/19 21:27:26
Nie przepadam wprawdzie za mazurkiem, ale migdały kocham, może więc zostawię sobie ten przepis na święta... Pozdrawiam, Kuchenna Wyrocznio moja! ;)
-
2012/03/19 21:36:05
ha! nigdy nie robiłam. wygląda obłędnie :)
-
2012/03/19 21:37:42
ja też jeszcze takiego nie robiłam, ba, nawet nie próbowałam.. apetyczny bardzo:)
-
2012/03/19 21:39:28
Fenomenalne, ale i bardzo kaloryczne połączenie ;P
-
Gość: , aggq129.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/03/19 21:53:22
O kurcze, wygląda bosko :)
wmoimmagicznymswiecie-magda.blogspot.com/

-
2012/03/19 21:56:12
Madziu zaczarowałyście mnie z Anitką tym mazurkiem:) piękny jest ,.... muszę go sobie upiec:)
-
2012/03/19 21:56:50
Mmmm... słodkie. :) Czyli jak dokładnie tak jak na porządny mazurek przystało. :)
-
2012/03/19 22:01:25
Przepysznie wygląda.
Miałam już wybrany mazurek na wielkanoc, ale w tej sytuacji będe musiała zastanowić się jeszcze raz:)
-
2012/03/19 22:08:07
No to Koleżanki poszalały, nie powiem! Szacuneczek :)))
Piękne wypieki poczyniłyście :)

buziaki!
M.
-
2012/03/19 22:16:02
Ale grzeszycie miłe Panie!
Nie no.. zazdroszcze wspólnego pieczenia i takich frykasów, fajnie, że już święta idą :)
-
2012/03/19 22:44:49
Ale smakowicie wygląda, wszystko rozpływające się w ustach, taka slodycz na kruchym cieście. Wiesz, że jeszcze nigdy nie jadłam mazurka, ale w tym roku mam zamiar to nadrobic, jesli tylko starczy mi czasu :)
-
2012/03/19 22:59:35
Majanuś, wpadam tu przed nocą i co widzę... u Ciebie już mazurki Neli, a ja gdzieś w zimie jeszcze siedzę... Pań dobra robota bardzo mi się podoba - zawsze sie podoba - uściski Droga Dziewczyno!
-
2012/03/20 00:40:24
dawno temu mazurek mi nie wyszedł, a raczej wyszedł ale był mało smaczny i mam uraz:)
-
2012/03/20 06:24:47
Migdałowy ... mniam ! Pochrupałoby się :)
-
2012/03/20 07:44:37
Taki mazurek to z przyjemnością zrobię na święta :-D Wspaniały!!!!
-
2012/03/20 08:50:42
Piękny!!!
Wiosennie i świątecznie u Ciebie Majanko!!!!
A mazurek - oj spróbowałabym właśnie w tej chwili - narobiłaś mi smaka ;)
Pozdrawiam..
-
2012/03/20 10:44:56
Wiosenko zatem ciesze się, że zmienisz zamiar, bo mazurki sa pyszne. Polecam Ci ten, jest super. :) Pozdrowienia :)

Margot kochana Alciu,dziekuję pięknie za Twoje słowa, do serducha one trafiają mocno, dziekuję :*. Pyszny ten mazurek, to jest fakt i ja go chętnie powtórzę. A wiesz, on jest taki,że się oderwac nie można od niego ;-) Mimo,że słodki na maksa. Uściski:*

Coubeatki zachęcam zatem do zrobienia i posmakowania. :) Posmakuje Ci na pewno:)

KuchenneFascynacje zgadzam się :) Jest świetny do pochrupania:)

Agattekh dziękuję :) On jest z migdałami,jest pyszny, polecam:)

Atinko dziękuję kochana :*. Mamy ten sam i bardzo mnie to cieszy :) Fajnie jest tak razem pichcić i oglądac potem nasze smaczne dokonania. Bardzo się cieszę z naszego wspólnego pieczenia. Buziaczki:*

Kucharnia , Aniu słodka, dziękuję Ci ślicznie. Bardzo polecam ,bo jest smaczny. Bardzo mnie cieszy,że piekłyśmy razem, dziękuję :)

Aga o to bardzo mi miło :). Ja lubię wszystkie mazurki. Piecz, piecz :)

Kulinarnespotkania no powiem Ci,ze jest rewelacyjny. Słodki, pyszny i przyjemnie chrupie. Polecam. :)

Amber dziekuję śliczny. O, to moze świetne rozwiązanie dla Ciebie - taki migdałowy mazurek? :) Uściski ślę.

Eve dziękuję serdecznie :* Pozdrowionka

Alinko pięknie Ci dziękuję za serdecznosci. No, poszalałyśmy,oj tak, ale jakże smakowicie :)

Polko hehe;D Jedz, jedz, chudzinko, posmakują Ci . Uściski:*

Martex powiem Ci,że u mnie także nie było takiej tradycji, jednak ja ją zapoczątkowałam i co roku mamy teraz pyszny mazurek na stole :).Pozdrowienia.

Izaa-a dziekuję. Zachęcam do upieczenia. Prosty do zrobienia i bardzo smaczny.
-
2012/03/20 10:47:43
ale rozkosz dla podniebienia :)
-
2012/03/20 10:52:14
Majeczko o,jak super! :)) No to czekam na Twoj, chętnie go u Ciebie zobacze. U mnie na swięta na pewno będzie mazurek, ale jeszcze nie wiem, który. Tyle wspaniałych przepisów jest. Pozdrowienia:)

Anitko mamy negatyw ;-)) Buzia:*

Rabarbaitruskawki - Moniś , upiecz koniecznie . Myslę,ze z orzechów bedzie także bardzo pyszny. I mnie kuszą te wszystkie mazury, oj kuszą. Buziaki:* Dziękuję.

AniuTruskawkowa bardzo pięknie Ci dziękuję . Ten mazurek jest przepyszny, a ten serniczek z dołu..mmmm, pycha, skuś się na niego :) Uściski:*

Viridianko kochana, ten Twój mazurek to piękny taki, zjawiskowy z tym kwiatem. No, jestem pod wrażeniem! :) Dziękuję Ci za miłe słowa i za wspolne mazurkowanie. Pozdrawiam:)

Mikimamo o ooo tak :)))

PieczarkoMysiu dziękuję i bardzo zachęcam. Warto go upiec, pyszny :)

Basiu on jest pyszny, więc Cie zachęcam do upieczenia. A ja Twój tez chcę wypróbować! Nie wiem,jaki ja na święta zrobię, bo wszystkie niesamowicie kuszą.
Dziękuję za wspólne mazurkowanie, wspaniale tak razem popichic. Uściski: *

Myniolinko koniecznie hehe;D Zasłodzona na maksa na noc ;-)

Zjedz_mnie a potańcował i to nawet w 7 kuchniach :D. Zmęczył się mazur pewnikiem, a może i nie? ;-)) Uściski i dziękuję :*

Gosia-tocolubie koniecznie wypróbuj. Z orzechami będzie równie wspaniały :)

OgrodyBabilonu. Kamilko, nie da sie zdecydować. Musisz upiec je wszystkie hehe;D

SzanaBana polecam bardzo :) Wpadnę do Ciebie, dzieki za zaproszenie.:)

Bijanko dziękuję :). Zachęcam do zrobienia, jest smaczny. Tak, troszkę tak świątecznie juz ;) Pozdrowienia

CzarodziejkoWKuchni o, no to koniecznie musi być ten pierwszy raz! Może właśnie z takim mazurem? ;-)
-
2012/03/20 10:59:33
Destree ,alez sie ciesze,że ten Cię kusi. :)) Tak mnie miło nazywasz,że mi się policzki czerwienią. Uściski:*

Oliwek no jak to tak, bez mazurka ?;-) Koniecznie upiecz, zachęcam,bo smaczny:)

BasiuP dziekuję . Smaczny jest, fajnie chrupie. Polecam bardzo:)

Berunia, mazurek musi być słodki i meeega kaloryczny;-). Inaczej sie nie da ;D

WmgaicznymŚwiecie dziękuję serdecznie. :)

Jolu bardzo się ciesze,ze Ci się spodobał. Koniecznie upiecz :) Pozdrowionka.

Małgoś masz calkowitą rację. Mazurek ma być słodki :)) Pozdrowienia:)

Amaranthrose dziękuje :)> O , a jaki planujesz?

Moniś dziękuję serdecznie . Bardzo mi miło,ze się spodobał. No, wiesz tak na rozpoczęcie wiosny, małe szaleństwo mazurkowe ;-). Ściskam ciepło:*

Agata, dietetycznie noooo, grzeszymy ,grzeszymy ;-).
Mazurek na święta być musi no nie? ;-) Pozdrowienia

Daria o, to koniecznie musisz nadrobic, skoro nigdy mazurka nie jadłaś. Sa pyszne, słodkie,ale pyszne. :) Dziekuję i pozdrawiam

Ewelajno a to taki u nas zaczątek wiosny, przedświąteczny mazurek:-). A Neli przepisy sa super, spodobały mi się bardzo :). Uściski Kochana Śliczna :*

Dusiowaa a no to może spróbujesz z takim? Ten jest słodki,pyszny, chrupiący, naprawdę swietnie smakuje. Zachęcam:)

Basiu dziękuję. :) Podesłać kawałek?

Skoraczku a to się bardzo ciesze , bardzo,. bardzo:))))

Anus dzięki serdeczne. :)) Moge podesłac kawałek mazurka ;-).
Zrób go , jest smakowity i te migdały..mmmm mówię Ci :)))

AgawKuchn dokładnie:) Dobre określenie :)
-
2012/03/20 12:26:50
Nigdy nie robiłam mazurka, bo kojarzy mi się mega słodko, jako taki zlepek bakalii i masy krówkowej. Ale kolejna Wielkanoc przed nami, może tym razem się przełamię. :)
-
2012/03/20 12:40:53
Uwielbiam migdały w karmelu! To musi być bardzo, ale to bardzo pyszny mazurek, chętnie zobaczę go na swoim świątecznym stole :)
-
2012/03/20 13:30:26
Jak ogólnie za mazurkami nie przepadam, to Twój wygląda tak kusząco, że chyba bym mu się nie oparła długo :)
-
2012/03/20 13:48:56
Migdaly! Pychaaaa:)
-
2012/03/20 14:00:39
W planach mam taki mazurek - zpiekarnika.blogspot.com/2010/03/mazurek-moj-ulubiony.html
Tylko jeszcze pomyślę jak go udoskonalić
-
2012/03/20 14:44:52
fantastyczny ten mazurek jesteś mistrzynią :)
-
2012/03/20 14:47:40
W skali 1-10 jak jest słodki? :-)
-
Gość: beolhar, s183pc123.mmj.pl
2012/03/20 18:21:33
Zaszalałyście dziewczyny z tymi mazurkami, normalnie nie wiadomo ktory wybrać,
-
2012/03/20 19:39:56
Piękny mazurek Majanko, a ten wierzch taki złocisty i słoneczny. Pyszności!
-
2012/03/20 19:58:18
W moim domu nie było tradycji pieczenia mazurków. W zeszłym roku robiłam je po raz pierwszy ale myślę, że nie ostatni. Twój baaaardzo mi się podoba!
Pozdrawiam słonecznie!
-
2012/03/20 20:28:01
Trzy Muszkieterki powiększyły grono i proszę jak słodko :)
-
2012/03/21 08:04:32
Wyglada absolutnie OBŁĘDNIE! :))))
-
2012/03/21 08:25:11
Pauluś no bo mazurki są słodkie, ale naprawdę smaczne. Zachęcam, skuś się na któryś z mazurków. :) Pozdrowionka

KuchennyBalagan bardzo ciesze się,ze Ci się spodobał. Mam nadzieję,ze posmakuje. :) Pozdrowienia

Monico kochana, nie opieraj się za długo , pyszny jest. Polecam bardzo:)

Chochliki pyszny,pyszny. Może się skusisz?:)

Amaranthrose mniam, musi być pyszny!:)

MagdoK dziękuję Ci ślicznie za miłe słowa. Mazurek jest pyszny,więc zachęcam do skosztowania. :))

DragonFly ciężko określić tak w skali, ale może 8 ;-) Słodki no :))

Beolhar dziękuję pieknie. No wszystkie są wspaniałe, rób wszystkie :)

Niepokornik dzękuje Ci ślicznie :))

AsiekBa , wiesz, w moim tez sie nie piekło mazurków. Ja zaczęłam je robić i bardzo się z tego cieszę. Mazurki są pyszne :). Pozdrawiam Cie.

Sis niom ;-) Powiększone grono do 7 wspaniałych ;-)). SŁodziasto było, oj taaak:)

AlicjaKaja dziękuję CI :)
-
2012/03/21 09:56:56
bogaty, wilgotny, taki jakie lubię. Pełen migdałów - mmm, poezja mazurkowa.

Pozdrawiam
Monika
-
2012/03/21 10:56:13
ja do karmelu polecam dodać odrobinkę oleju rzepakowego - smaku nie ma, więc nie wpłynie na karmel, ale zmieni jego konsystencję na luźniejszą i po wystygnięciu nie będzie taki twardy :) mazurek wygląda pięknie!
-
2012/03/21 11:28:58
Majanko mazurek wspaniały, piekłam go kiedyś i wiem że pyszny, u Atinki juz też nasyciłam nim wzrok... niestety tylko wzrok:)
-
2012/03/21 15:41:07
czas najwyższy już poprzebierać w tych przepisach mazurkowych i wybrać coś ciekawego, ten wygląda zachęcająco :)
-
2012/03/21 17:37:33
Wy to jesteście fajne babeczki :) Mazurek wygląda oszałamiająco ! No i po takiej rekomendacji to zostaje tylko zakasać rękawy i piec :)
-
2012/03/21 18:18:42
karmel, migdały w dużej ilości - bajka! jak niezbyt lubię mazurki, tak ten kompletnie mnie urzekł
-
2012/03/21 18:45:17
Bardzo ciekawy przepis na mazurek, zainspirowałaś mnie by zacząć myśleć o Wielkanocy :)
-
2012/03/21 20:28:39
Mnemonique bardzo pięknie dziękuje.Cieszę się,że Ci się spodobał:)) Pozdrowienia

GruszkaZfartuszka dziękuję za poradę. Następnym razem skorzystam:) Pozdrawiam .

Kass dziękuję. Chętnie bym CIę poczęstowała do kawki :) Pozdrowienia

Gosiu no , też tak myslę. Ja też muszą na coś się zdecydować na święta :)

Szarlotko kochana, cieszę się,ze CI sie podoba :). Takie pieczenie w tyle babek to uskrzydla , że nie wiem :) Buziaki:*

Kaspiecze o, to bardzo mi miło. MOże zrobisz na WIelkanoc? :)

Burczymiwbrzuchu cieszę się i zachęcam do skosztowania :)
-
2012/03/21 23:01:44
Aż powiało wiosną i Wielkanocą od tego Mazurka! Piękny! :)
-
2012/03/22 11:04:01
potwierdzam!
ten mazurek jest fantastyczny!

:)
-
2012/03/22 12:16:21
Nat ciesze się bardzo, bardzo :**

TylkoSpróbuj, o robiłas też? Supe,r no nie?:))
-
2012/03/23 22:36:26
Rany... rewelacyjnie wyglada.... Juz zapisałam przepis. Jeszcze nigdy nie piekłam mazurka ale w tym roku na bak zrobię :) Pozdrawiam :)
-
2012/03/23 22:43:14
Estyko bardzo się cieszę,ze Ci się podoba. Polecam. Pyszny jest. Ja na pewno jakiś zrobię na święta, ale jeszcze nie wiem jaki. Marzy mi się różany :)
-
2012/03/24 09:35:05
To miły pomysł na wspólne pieczenie. :-) Bardzo lubię przepisy Neli.
-
2012/03/25 22:10:10
Wow, wygląda doskonale ....zjadłabym taki kawałeczek :)
-
Gość: kasia, slodkiefantazje, 83-144-71-212.static.chello.pl
2012/03/26 00:57:57
Ależ kusisz tym karmelem! A ja mam ostatnio ogromną fazę na wszystko co karmelowe :) przepis zapisuję, będzie jak znalazł na nadchodzące święta :) tym bardziej, że akurat rozglądam sie za przepisami na mazurki :) ściskam :)
-
2012/03/26 06:59:06
Krokodylku tak, to bardzo miły pomysł i jaki pyszny. A przepisy Neli dopiero poznaję, musze powiedzieć,że bardzo mi przypadły do gustu:)

Anytsujx dziękuję ślicznie. :) Pozdrowienia

Kasiu cieszę się,ze CI się podoba.:) Mam nadzieję,ze posmakuje. Jest pyszny:). Ja też musze pomysleć już o mazurku,jakoś nie moge się jeszcze za to zabrać. Pozdrowienia:)
-
Gość: Dorota Owczarek, 31.6.245.7*
2012/04/03 12:35:07
Wygląda przepysznie, trzeba zrobić na Wielkanoc:-)
-
2012/04/03 15:00:32
Doroto dziękuję serdecznie i bardzo go polecam !:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Festiwal
Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Maliny
malinowo
Delikatny,kremowy sernik na czekoladowym spodzie z aromatycznym,malinowym musem.Pycha!
Jagody
jagodzianki
Symbol lata-puszyste,miękkie, z fioletowym wnętrzem i oblane lukrem jagodzianki.Mniam!
Morele
morele
Morele to takie wakacyjne słońca, a ciasto z nimi jest wyborne, miękkie i wilgotne. Polecam!