Nadzieja jest wtedy, gdy jest ciasto. Ciasto jest zawsze. - Dean Ray Koontz
Blog > Komentarze do wpisu

Pani Walewska

                            Ciasto imieninowe mojego Ukochanego, a więc jeszcze marcowe, z marcowym słońcem i tulipanem:). To zdecydowany hit, piekłam je juz dwa razy. Pani Walewska vel Pychotka z przepisu znalezionego u Dorotuś. Kruche ciasto, migdałowy krem budyniowy, delikatna beza oraz dżem porzeczkowy przełamujący słodycz. W całości po prostu rewelacja! Fajnie się prezentuje i świetnie smakuje.

                           Robiłam wersję bez posypywania góry płatkami migdałowymi oraz z płatkami, wypróbowałam z dżemem z czarnych porzeczek, a także z czerwonych. Obie wersje przepyszne, zdecydowanie polecam! Ja na pewno zrobię je jeszcze nie raz. :)

pani walewska

pani walewska

Składniki na kruche ciasto:

*500 g mąki pszennej (3 szklanki minus 1 łyżka)

*1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

*pół szklanki cukru pudru

*200 g masła lub margaryny

*6 żółtek

 

Wszystkie składniki wyrobić. Powstałe ciasto zagnieść w kulę i podzielić na pół.

Składniki na bezę:

*6 białek

*1,5 szklanki drobnego cukru lub cukru pudru

*1 łyżka mąki ziemniaczanej

 


Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo (to bardzo ważne) i małymi partiami cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.

Ponadto:

*1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450 g)

*120 g płatków migdałowych

Formę o wymiarach 25 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na spód, rozwałkować i wyrównać. Na nim posmarować połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden po drugim (ja piekłam własnie tak, bo nie mam dwóch takich samych form); wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować bezpośrednio przed pieczeniem. Placki ostudzić. Ja drugi placek (ten na górę) piekłam bez płatków migdałowych.  

Masa kremowa:

*2 szklanki mleka (500 ml)

*3 łyżki mąki pszennej

*2 łyżki mąki ziemniaczanej

*2 żółtka

*3 łyżki cukru

*16 g cukru migdałowego (dałam waniliowy)

*200 g masła

*kilka kropel aromatu migdałowego (można dodać likier Amaretto)

 

Jedną szklankę mleka zagotować z cukrami. Drugą zmiksować z żółtkami i mąką (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować. Ostudzić, przykrywając folią spożywczą.

Miękkie masło utrzeć na puch (można mikserem), stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały czas ucierając (miksując). Dodać aromat migdałowy i zmiksować.

Gotowe, ostudzone placki przełożyć masą kremową. Schłodzić przez minimum 3 godziny w lodówce.

Smacznego :)

pani walewska

pani walewska

poniedziałek, 09 maja 2011, majanaboxing
Print Friendly and PDF
Komentarze
2011/05/09 07:03:56
wow,kapitalnie wyglada!!!! nigdy czegos takiego nie jadlam,ale chetnie bym sie skusila.....mniam....

Pozdrawiam cieplutko :)
-
2011/05/09 07:12:59
Ciasto wygląda wyjątkowo apetycznie, ale jak dla mnie dużo z nim roboty. No cóż, jak patrze na zdjęcie to wydaje mi się, że czasami warto się troszeczkę pofatygować. Mniam, pozdrawiam ...
-
2011/05/09 07:18:42
jej to ciasto jest po prostu boskie!!!!:) Robiłam raz ale zdjęcia nie doczekało:P
-
2011/05/09 07:21:17
Jak ja już dawno nie słyszałam o tym placku, świetne wyszło :)
-
2011/05/09 07:36:47
Fajny przepis. chyba się skuszę! Pozdrawiam!
-
2011/05/09 07:41:38
Tez ja robilam! Jest pyszna! I co najwazniejsze, bardzo prosta w wykonaniu..
-
2011/05/09 08:11:23
ach, jak ja lubie to ciasto, a tak dawno nie jadlam, wiec pozwolisz Majanko, ze skubne Ci ten pyszny kawaleczek:)
-
2011/05/09 08:18:10
nie wiem jak ubrać w słowa mój zachwyt...
-
2011/05/09 08:22:47
jeszcze nie robiłam.. ale co gdzieś zoabczę.. zaraz mam ochotę lecieć do kuchni i piec ;)
-
2011/05/09 08:29:20
no piekna ta twoja pani walewska!osobiście bardzo uwielbiam !
-
2011/05/09 08:29:54
też kiedyś robiłam, Twoja bardzo fajnie wygląda
-
2011/05/09 08:37:36
Wygląda cudnie Majanko. A o tej nazwie to ja tylko perfumy znałam :)
-
2011/05/09 09:05:25
Wygląda cudownie :))
-
2011/05/09 09:06:34
To ciasto jest WSPANIAŁE:)!
-
2011/05/09 09:23:09
Jaaakie apetyczne zdjęcia :) Moja mama kiedyś piekła Panią Walewską i pamiętam, że bardzo lubiłam to ciasto. Może się zmobilizuję i zrobię, choć trochę czasu trzeba na to ciasto poświęcić.
-
2011/05/09 09:25:17
Majano! Kobieto bez serca!
Pani Walewska to moje marzenie!
Jak mogłaś mi je podstawić pod nos i nie dać szansy na spróbowanie?
Zgłaszam reklamację! :))
-
2011/05/09 09:35:03
Wspaniałe ciasto ! ja jeszcze nie robiłam -poczekam na specjalną okazję :)
-
2011/05/09 09:40:41
Majanko, wygląda kapitalnie! Narobiłaś mi ochoty wielkiej....
Ale powiedz Ty mi, Dziewczynko, czy masa jest miękka czy raczej taka trudniejsza, twardsza?
Moc serdeczności dla Twego Ukochanego!
-
2011/05/09 10:00:41
To jedno z moich ulubionych ciast. Chętnie się poczęstuję ;)
-
2011/05/09 10:27:46
Ta Pani Walewska jest bardzo piekna i z duzym wdziekiem!
Spotykalam sie z tym ciastem dosc czesto i duzo o nim slyszalam,ale przyznaje, ze go jeszcze nie pieklam,poniewaz nie przepadam za ciastami z kremem,ale Twoje tak kusi,ze pewnie kiedys go sprobuje!:
PS.Dziekuje bardzo za powitanie i wzajemnie!
Ja na twoj blog zagladam regularnie,darze go duza sympatia i Ciebie tez,ale mialam pewne problemy z zalogowaniem mnie jako "kaiserka",musialam dodac jeszcze"58" i sie udalo.Teraz na pewno bede czesciej komentowac,chociaz w tym tygodniu jade do Polski,ale mam nadzieje ,ze bede miala dostep do internetu.:)
Pozdrawiam bardzo goraco!:)
-
2011/05/09 10:38:16
Great dessert!
Looks very very delicious!

Greetings and lots of smiles, Majana! :)
-
2011/05/09 10:47:55
Cudne! Pani Walewska kusi mnie od chwili, gdy tylko ją zobaczyłem.. To chyba jedno z najśliczniejszych ciast, jakie widziałem..te kolory.. Nigdy jednak nie udało mi się jej jeszcze zrobić.. W sumie to nie wiem na co czekam.. Musi być przepyszne!
-
2011/05/09 11:00:59
jeszcze nigdy nie robiłam tego ciasta. Przyznam szczerze, że zawsze takie bardziej pracochłonne ciasta mnie przerażają (; ale muszę się skusi, bo wygląda pysznie (:
-
2011/05/09 12:01:17
Uwielbiam to ciasto :) Chociaż ja zdecydowanie wolę je z konfiturą wiśniową, która idealnie komponuje się z migdałowym kremem :)
-
2011/05/09 12:03:08
Zachecajace, ale cos mi sie wydaje, ze pracochlonne jednak i nie znajde zbyt szybko czasu. Wlasnie burczy mi w brzuch z glodu, wiec nie wiem, jak to jest, ze na dokladke czytam jeszcze Twoj blog :)
Pozdrawiam,
Lu
-
2011/05/09 12:26:27
Zjadłbym koniecznie ale chyba strasznie dużo pracy z tym ciastem? Pozdrawiam.
-
2011/05/09 13:52:39
To ciasto robiła regularnie moja była sąsiadka i stąd je znam i wiem, że jest pyszne. Sama w końcu muszę kiedyś zrobić...wygląda mniam, mniam;))
-
2011/05/09 14:21:56
Ja z kolei znam to ciasto jako pyszotę:) W czasach liceum robiłam to ciasto bardzo często ale teraz jakoś rzadziej:) Pysznie wygląda:)
-
2011/05/09 16:06:56
uwielbiam te ciasto, ale moim zdaniem najlepiej smakuje 2 dni po upieczeniu :)
-
2011/05/09 16:29:13
no to dopiero delicja! ciasto wygląda wprost bajecznie, az chcialoby sie skosztowac kawaleczek...
-
2011/05/09 17:12:31
Już tyle razy widziałam to ciasto i jakoś nie mogę się za nie zabrać ;)
Bardzo pysznie u Ciebie wygląda Madziu , z chęcią spróbowałabym kawałeczek ( chociaż obiecałam sobie, że trochę mniej będę piekła, coby się trochę odchudzić ;) ).
Kusi bardzo ! :)
-
2011/05/09 17:28:29
Pyszne ciasto, piekłam je juz wiele razy:)
-
2011/05/09 17:39:16
O mniam, właśnie dostałam ślinotoku!
-
2011/05/09 18:01:40
Niby ciasta z kremem to nie moje uluione, to jednak "pani Walewska" robi na mnie wrazenie Majanko :-)
Usciski sle!
-
2011/05/09 18:20:38
Cudowne ciasto, jestem pewna że bardzo by nam smakowało:) Bardzo chciałabym spróbować:)
-
2011/05/09 18:27:31
Majanko to ukochane, a rzekłabym nawet najukochańsze z ciast mojego Męża:) ...a wiec zapewne zjadłby Ci z pół blaszki:) rozumiem, ze to próby przed komunią Synka:) pięknie Ci się Walewska upiekła kochana:) wielki buziak
-
2011/05/09 18:30:44
Wygląda bardzo apetycznie i po raz kolejny zadaję sobie pytanie czemu jej jeszcze nie upiekłam :)
-
2011/05/09 18:40:00
bardzo lubię to ciasto! szczególnie w wersji z orzechami:)
-
2011/05/09 20:04:10
Nigdy nie robilam! jak to sie stało? Ale zachęcona to jestem, oj tak:)
-
2011/05/09 20:16:08
To jedno z moich ulubionych ciast. A to z przepisu Doroty jest rewelacyjne.
I u Ciebie świetnie wygląda!
-
2011/05/09 20:52:36
Chyba nie było u nas imprezy rodzinnej bez tego ciasta. Znamy i lubimy ;)
-
2011/05/09 20:56:04
Madzia , ja tez piekę Panią Walewską i chyba to jest prawie taki sam, przepis(mam z jakieś gazetki) i jest pyszna
a twoja pięknie się prezentuje , mniam
-
2011/05/09 21:18:25
wiele słyszałam o tym cieście, ale jakoś nigdy nie miałam okazji go spróbować, jeżeli jest tak smaczne, jak smacznie wygląda w Twoim wykonaniu, to zdecydowanie warto się skusić :)
-
2011/05/09 21:59:52
Ja uwielbiam to ciasto:)
-
2011/05/09 22:52:38
Niezła babka z tej Walewskiej. :)
Nie piekłyśmy nigdy, mama nawet nie kojarzy tego ciasta. :)
-
2011/05/09 23:21:49
Wygląda rewelacyjnie!!! Jesteś prawdziwą mistrzynią
Pozdrawiam
www.kucharzytrzech.blogspot.com
-
2011/05/10 03:48:05
Z filiżanką herbaty, nawet teraz zjadłabym kawałek:) Pychotka!:)
-
2011/05/10 08:04:57
A wiesz, ze ja jeszcze nigdy tego ciasta nie jadlam? Choc naczytalam sie o nim juz sporo ;)

Pozdrawiam Majano! I milego tygodnia zycze :)
-
2011/05/10 10:21:20
Robiłam identyczną, też z przepisu Doroty, dlatego wiem, że jest pyszna :) A Twoja wspaniale się prezentuje, idealna dla Ukochanego Mężczyzny.
-
2011/05/10 13:23:50
to ciasto uśmiecha się do mnie już od dłuższego czasu... Twoje wygląda rewelacyjnie! :)
-
2011/05/10 16:05:08
Lubię i dawno nie piekłam :)
Rewelacyjnie się u Ciebie prezentuje :)
-
2011/05/10 21:50:24
To ja pewnie nic nowego nie napiszę, bo jestem 52;)))) Pysznie wygląda to ciacho i ja sobie takie zamawiam jak już na tym jednym posiłku sie spotkamy;)))) Cudnie wygląda z tym tulipankiem :) Buziaki :**
-
2011/05/10 22:18:41
Gosiu bardzo Ci dziękuję za mile slowa. Ciasto jest pyszne, wiec bardzo polecam :) Pozdrowienia:)

Smacznymuffin witam na moim blogu. Serdecznie dziekuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę,ze ciasto się spodobało. Wiesz, no może roboty troszkę z nim jest, choc nie tak znowu bardzo dużo, ale takie jest pyszne. Mniam:)

Izaa cieszę się,ze Ci się podoba :) Koniecznie zrób fotkę ,jak ciacho będziesz robiła :)

KuchenneFascynacje , ja jego nie znalam wcześniej. Bardzo mi sie spodobało już dawno u Dorotus, a nigdy nie jadłam, wiedziałam,ze kiedyś je zrobię:)

OgrodyBabilonu bardzo dziękuję i zachęcam, bo smaczne:)

Anus o tak, jest pyszna. Nieco pracochłonna, ale nie jest trudna, dlatego też bedzie u mnie gościć jeszcze nie raz :)

KulinarneSpotkania alez oczywiscie, częstuj sie proszę:)

Magloblox bardzo mi miło :*

Milk-Chocolate bardzo polecam z jakiejś okazji, bo jest świetne. Fajnie wygląda i smakuje :)

Nathalio dziękuję Ci :) Pyszne, prawda ?

Zauberi dziękuję Ci :0

Karolinko hehe;D Perfumy tez kojarzę, bo moja mama dawno temu je używała :) A ciacho pyszne jest bardzo :-)

RainDrop dziękuje ślicznie i pozdrawiam.:)

Acirinko milo mi,ze Ci sie spodobało. Skuś się kiedyś:)

OluCruz pięknie dziękuję. Fakt , ono troszkę czasu potrzebuje, ale naprawdę warto jak wiesz :)

TylkoSpróbuj ojej, przepraszam, to sie juz więcej nie powtórzy hehe;D A moze jednak powtórzy? ;-)) Dziękuje Ci i pozdrawiam.

Grazynko dziękuję. O tak, okazja do tego ciasta powinna być specjalna. Ciasto specjalne to i okazja ,prawda?:)

Ewelajno słońce, dziękuje Ci pięknie za komplementa i za życzenia, mła :** Masa jest miękka, a dzięki niej tak fajnie mięknie całe ciasto. nie jest rozlazła, bo wszystko sie ładnie trzyma i nie jest też twarda. Jak dla mnie idealna :) Buziaki:*

JoannoKuchareczko bardzo się cieszę, prosze częstuj się :))
-
2011/05/10 22:25:12
Majanko, normalnie aż bym teraz oblizała montor :))
Pozdrawiam
www.kucharzytrzech.blogspot.com
-
2011/05/10 22:29:10
Kaiserko , bardzo Ci dziękuję. Miło mi,ze ciasto się spodobało i bardzo się cieszę,ze zalogowałaś się na bloxie, że komentujesz. To naprawdę miłe ,dziekuję :)) Zapraszam jak najczęściej do odwiedzania, komentowania i oczywiście pichcenia razem ze mną. Pozdrowienia :)

Tony thank you very much. This cake is very delicious. Try it :) Greetings Tony :) Smiles :))

Spencer bardzo Ci dziękuję :) Cieszę się,ze wróciłeś, mam nadzieję, ze na dobre :) Fajnie :)) No ,a ciacho bardzo Ci polecam, jedno z najpyszniejszych pod słońcem. Pozdrowienia :)

Darki wiesz, mnie tez przerażało dopóki go nie zrobilam. Naprawdę nie jest trudne, troszkę czasu potrzeba, ale to sama przyjemność. Zapewniam:)

CucinaDellaFelicita myslę,ze z wiśniową musi także świetnie smakować. Z porzeczkami jest super, ale może kiedyś skosztuję wersji z wiśnią:)

Lu hehe ;D Czytaj jak najczęściej, bardzo miło jest mi Ciebie tutaj gościć. Ciastem chętnie bym CIę poczęstowała. Polecam je bardzo. Moze kiedyś będziesz miała chęć i okazję je zrobić :) Pozdrawiam.

Tjaryma nie przeczę, troszkę jest, ale warto, naprawdę:) Pozdrowienia.

Ewenko pięknie Ci dziękuję. Zrób kiedyś, wiesz jakie jest pyszne.Pozdrowienia:)

Wiosenko dziękuję Ci :) A ja je pierwszy raz jadłam i robiłam. Zasmakowało nam:)

Szymanska powiem Ci,ze nie doczekałam się by sprawdzić ;-)) Poszło całe na imieninach ;) Pozdrowienia.

Bijano milo mi bardzo, dziękuję Ci :)))
-
2011/05/10 22:36:08
Basiu pięknie Ci dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę ,ze Ci się spodobało. Tak sobie mysleę,że to ciacho na specjalną okazję, wiec moze jak taka się nadarzy to skosztujesz ?:) Pozdrowienia ciepłe:*

Karin dziękuję. O ,jak piekłaś to wiesz, jakie super jest :)

Noblevo hihi ;) POdać kawałeczek ciacha?:)

Buruś nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy :)) Dziękuję CI z serducha :*

Judik dziękuję pięknie. Zachęcam do zrobienia, pyszności :)

Joluś jak fajnie,ze Twój Mąż lubi Panią Walewską (fajnie zabrzmiało co?hehe:D ). Ja się w ogóle nie dziwię, bo to naprawdę smaczne cichao jest. :)
Wiesz, to nie jest próba przed komunią jednak, bo nie robię w domku :)) Ciacho to robiłam na imieniny mojego M :) Pozdrówki:*

1Urtica dziękuję Ci i zachęcam zatem do upieczenia. :) Koniecznie.

Myniolinko z orzechami to nie jadłam, trzeba będzie spróbować :)

Trzcinowisko no to koniecznie musisz je zrobić i zjadać ze smakiem:)

Mikimamo bardzo CI dziękuję :) Ciasto jest rzecywiście obłędnie smaczne:)

KubelkuSmakowy fajnie :) Ja je dopiero poznałam ,ale będę robić na pewno nie raz ;)
-
2011/05/10 22:39:21
Opisałaś to ciasto wręcz poetycko, można na matury tekst podrzucić ;] Ciasto wygląda rewelacyjnie ;]
-
2011/05/10 22:42:30
Aluś kochana, dziękuję Ci bardzo :* . Tak, jest pyszna ,mniam:) U mnie wszystkim smakowała, będę ją piekła na pewno kiedyś znowu, bo taka pyszna. :) UściskI:*

Martex zapewniam Cię ,ze jest przepyszne . Fajnie się prezentuje i smakuje jeszcze lepiej, więc jak kiedyś bedziesz miała okazję zrób je. Polecam:)

Alinko oj, nie dziwi mnie to, bo ja juz też:)

Pauluś dzięki Słońce :)) Moze się skusicie kiedyś hę ?;)

Kuchcikowo, jejku,dziękuje Ci :**

Maryjerzak dzięki piękne. Pasuje i do herbaty i do kawy, jest rewelacyjne, więc zachęcam do zrobienia :)

Beatko oj, to koniecznie musisz je spróbować kiedyś. Takie pyszne jest bardzo :) Kroję dla CIebie wirtualny kawałek :) Buziaki przesyłam:*

Cashmere dziękuje Ci pięknie :)) Pozdrowienia.

DaisyDukes bardzo dziękuję. Wiesz, jak tak się uśmiecha, to trzeba koniecznie się skusić i upiec :) Pozdrawiam

Monico dziękuję pięknie . :)) Pokaż jak Twoja wygląda, chętnie bym zobaczyła to pyszne ciacho w Twoim wykonaniu. Uściski:*

Atinko kochana, hehe;D Jak się spotkamy na TYM posiłku to bedzie nielada uczta haha;D Koniecznie wtedy zaprosimy Panią Walewską własnie, jest wypasiona , słodka, pyszna i nadaje się na TEN wlaśnie posiłek ;) Usciski Kochana i dziekuję Ci mła :**

Kuchcikowo hihihi ;) Ciesze się,ze tak CI sie podoba :))

Zjedz_Mnie hehehehe ;D Dobre ;-))) '
Dzięki piekne :)
-
2011/05/11 17:48:44
To ciasto jest chyba już takim klasykiem... A ja nigdy go nawet nie próbowałam! Czas to nadrobić. Wygląda bardzo apetycznie! :)
-
2011/05/11 20:26:15
Ooo! kojarzę to ciasto z nazwy ale nie wiedziałam, że tak cudownie się prezentuje!
bardzo podoba mi się połaczenie warstwy budyniowej i dżemu.
świetne, Majanko!
-
2011/05/11 23:23:35
Nie sądziłam, że Pani Walewska może wyglądać, aż tak dostojnie (o ile to dobre określenie na tak apetyczne ciasto!). Majanko chętnie skusiłabym się na kawałeczek:)
-
2011/05/11 23:35:46
Oliwko z tego co widze i słyszę, to faktycznie jest klasyka juz:) Polecam, bardzo:)

Niepokornik dziękuję CI pięknie za miłe słowa . To połączenie jest bardzo pyszne, smakuje świetnie, więc zachęcam do zrobienia. :) Pozdrówki.

Nemisiek dziękuję Ci ślicznie. :) Chętnie Ci poślę wirtualny kawałeczek :) Na pewno CI posmakuje :))
-
2011/05/12 09:03:39
Madzia , ja na komunie piekłam bardzo podobne ciasto Anni, tez bardzo pyszne
www.cincin.cc/index.php?showtopic=33574&hl=
jest chyba szybsze niż Pani Walewska ,a tez całkiem całkiem
-
2011/05/12 10:08:16
A ślinka cieknie :-)
-
2011/05/12 10:11:40
Aluś o ,jakie ono śliczne! Super ciacho! Moze się kiedyś skuszę? :))
-
2011/05/12 11:07:49
Wspaniałe! Ciasto na miarę swojego imienia ;) Jeszcze go nie piekłam, ale już wiem, że nie będzie to jeden raz :)
-
2011/05/12 14:05:58
Wygląda obłędnie ! Lubię takie sprawdzone klasyki :)
-
2011/05/12 16:53:50
Pięknie wygląda! To jedno z moich ulubionych ciast:))
-
2011/05/12 21:19:12
wygląda obłędnie :-) pozdrowionka
-
2011/05/13 06:55:28
A ja chce takie ciasto upiec. Tak samo zakochałam się w nim jak zobaczyłam, jak w twoim bounty Madziu :) Buziak! :*
-
2011/05/13 07:54:38
CakesAndTheCity bardzo sie cieszę,ze CI sie podoba :) Polecam, bo to pyszność jest :) Pozdrowienia

Szarlotko o tak, ja też :) Dziękuję za komplement :)

Andziu dziękuję :))

Kasandro dzięki śliczne:)

UsmiechamSie ,koniecznie upiecz Asiu:) Mam nadzieję,ze Ci posmakuje, jestem tego pewna. :) Pozdrówki:*
-
2011/05/13 08:54:49
uwielbiam ten typ ciast - kruche ciasto, kremowa masa i odrobina kwaskowego dżemu - doskonałe połączenie :)
-
2011/05/13 12:30:56
Gruszka z fartuszkamasz całkowitą rację, to polączenie jest doskonałe. Pozdrowienia:)
-
2011/05/13 19:52:24
wyglada oblednie! dla mnie chyba jednak za trudna...
-
2011/05/13 23:42:15
Sylwuś a tam gadasz , za trudna ;) Ja też tak myslałam, a wyszła i to dwa razy. Pyszna była :)
-
2011/05/16 11:19:10
Majanko wyglada super! I jak smakuje tez juz robilam to ciacho i mi bardzo ale to bardzo smakowalo!! Pozdrawiam Cie !!!
-
2011/05/16 16:20:50
Aelizo bardzo się cieszę,ze Ci się podoba, dziękuję Ci. Jest pyyyszne to fakt :) Pozdrowienia:)
-
2011/05/16 21:32:14
Uwielbiam to ciacho, Tobie wyszło rewelacyjnie, chętnie porywam ten kawałek ze zdjęcia ....
-
2011/05/16 23:11:56
Anytsujx bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :) Ciacho jest pyszne, nie dziwię sie,ze je lubisz :) Pozdrawiam.
-
2011/05/17 11:14:56
ja też się zabieram za wypróbowanie przepisu na Panią Walewską, ale tak mi jakoś schodzi tylko praca i dom
-
2011/05/17 12:50:54
A to moje ciacho. Bardzo je lubię... i znów nie jadłam go dawno...
-
2011/05/17 23:40:35
Bryssko ,jak znajdziesz czas to bardzo polecam. Pyszne ciasto:)

Iwaaa O to się cieszę,ze też je lubisz :)
-
2011/05/19 15:01:46
Majanko, zrobiłam Panią Walewską! Aboslutny hit :))) Dziękuję :)
-
2011/05/19 23:16:25
Cakes własnie widziałam, cudnie CI wyszła. Bardzo się cieszę,ze tak smakowała :) Pozdrawiam.
-
2011/05/21 18:41:17
Faktycznie wygląda bardzo smakowicie :)
Też muszę się w końcu skusic i wypróbowac przepis :)
-
2011/05/21 23:14:51
Baranku bardzo CI polecam, to jedno z pyszniejszych ciast, jakie mmiałam okazję piec i jeść :))
-
2011/05/25 15:37:31
Przezentuje się mega apetycznie ! Porywam porcyjkę!
-
2011/05/25 18:28:55
Dagmara dziękuję Ci i nakładam już ;)
-
2011/05/25 23:46:11
Dzięki! Ale sobie pojadłam :)) Pyszota!!!
-
Gość: swierszczyk, user-164-126-97-24.play-internet.pl
2013/01/09 15:48:22
pyszne jest to ciasto robilam kilka razy i z czystym sumieniem moge polecic
-
2013/01/09 20:52:30
Swierszczyk super, bardzo się cieszę. Ja też je robiłam już kilka razy, zawsze wszystkim smakuje.:)
-
2013/04/23 10:07:10
O tak tak zgadzam się z Tobą to ciasto jest rewelacyjne, boskie, przepyszne i tak mogłabym wymieniać i wymieniać :D
-
2013/04/23 13:47:45
Ewelosko dokładnie, czuję to samo do tego ciacha :)
-
2013/05/02 20:11:24
Znam to ciasto i uwielbiam, ale powiem ci, że jeszcze nigdy sama go nie piekłam :)
-
2013/05/04 22:26:44
AlicjoKaju zachęcam Cię do upieczenia. Pyszne jest. :)
-
2013/05/08 17:57:30
Zrobiłam i ja! Narzeczony zachwycony:) Cytuję opinie: Dawno nie jadłem tak dobrego ciasta, nawet naszego." Bardzo apetycznie się prezentuje
-
2013/05/09 06:52:55
Elsinoe super! Bardzo się cieszę, że ciasto posmakowało! Pozdrowienia :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Festiwal
Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Pierniczki
speculaas
Jedne z najpyszniejszych pierniczków pod słońcem. Dodatkowo są bardzo ładne. Polecam!
Sernik
sernik
Wykwintny sernik z rodzynkami, pyszny, wilgotny, mięciutki. Idealny na Święta!
Piernik
piernik
Piernik staropolski przełożony marcepanem i powidłami. Aromatyczny, pyszny. Bardzo polecam!